Το Citypedia.gr μίλησε με τον Σάκη Αυγητίδη, ιδιοκτήτη της Brickwall Pub, της μοναδικής Pub στην πόλη της Καβάλας.
Διαβάστε τη συνέντευξη και μάθετε περισσότερα για αυτή την υπέροχη μπυραρία στη στοά του Νότη στην Καβάλα.
CP: Σάκη καλησπέρα, Πότε ιδρύθηκε, πως ξεκίνησε η ιδέα να γίνει το μαγαζί;
Σ.Α.: Το καλοκαίρι του 2013 με τον τότε συνέταιρο μου Χρυσόστομο άρχισε να μας μπαίνει η ιδέα να κάνουμε κάτι δικό μας και η πρόταση για μια παμπ σε βρετανικό στυλ έπεσε στο τραπέζι. Ο Χρυσόστομος μάλιστα, ασχολιόταν από καιρό με το Home Brewing και αποφασίσαμε να κάνουμε μια παμπ για μας και για όποιον άλλον γουστάρει τέτοιου είδους μαγαζιά.
Γι’αυτό άλλωστε επί των πλείστων όσοι δουλεύουν στην στην Pub είναι φίλοι και οι ρυθμοί εδώ είναι πιο ελεύθεροι και χαλαροί… (γέλια).
Κάπως έτσι πάντως στις 22 Νοεμβρίου του 2013 η Brickwall Pub ήταν πλέον γεγονός.
CP: Υπήρξε κάποια πηγή έμπνευσης για το στυλ του μαγαζιού; Ποιες ήταν οι επιρροές σας;
Σ.Α.: Για μένα επειδή είμαι λίγο ρομαντικός ο χώρος αυτός είναι βασισμένος στις Βρετανικές υποκουλτούρες των Skinheads, Punks, Mods, Rockers κλπ. Κάτι τέτοιο ήταν που μας έλειπε και μας τους ίδιους. Η αισθητική, η μουσική και φυσικά οι καλές μπύρες!
CP: Μπύρες – τι μπύρες υπάρχουν, κάθε πότε ανανεώνονται, πως γίνεται η επιλογή;
Σ.Α.: Στο ψυγείο μας συνήθως θα βρεις περίπου 70 διαφορετικές ετικέτες με μπύρες όλων των ειδών (ale, lager, IPA, stout, porter κα), καθώς και παλαιωμένες (barrel aged). Επίσης δουλεύουμε 3 βαρέλια από τα οποία το 1 είναι σταθερο lager και στα άλλα 2 φιλοξενούμε guest προτάσεις.
Τα κριτήρια στην επιλογή των ετικετών έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι μικροζυθοποιίες στη χώρα μας και στο εξωτερικό παράγουν κάθε χρόνο δεκάδες φρέσκες craft μπύρες υψηλού επιπέδου οπότε και εμείς στηρίζουμε αυτούς τους μικρούς παραγωγούς που προσέχουν τη κάθε λεπτομέρεια.
Τώρα όσο αφορά την ανανέωση, έχουμε κάποιες σταθερές αλλά οι περισσότερες ανανεώνονται με βάση τι κυκλοφορεί ανά περίοδο σε Ελλάδα και εξωτερικό που το κρίνουμε άξιο προς δοκιμή.
σ.σ. Αν τα παραπάνω σας φαίνονται… κινέζικα μπορείτε απλά να ρωτήσετε τον Σάκη! Ο άνθρωπος γνωρίζει πολύ καλά τι πουλάει και πιστέψτε μας, θα σας προτείνει ακριβώς αυτό που θέλετε να πιείτε!
CP: Μπορεί η Καβάλα να στηρίξει ένα τέτοιο μαγαζί; Πίνει ο κόσμος μπύρες ή παραγγέλνει κλασσικά μια μεγάλη βαρελίσια.
Σ.Α.: Μετά από 8 χρόνια εμπειρίας, αυτό που έχω να σου πω είναι, ναι μεν η βαρελίσια lager έρχεται πρώτη στην επιλογή, αλλά είναι πολλοί πλέον και αυτοί που έχουν μπει στο τριπακι της δοκιμής. Αναμένομενο όταν υπάρχουν τόσες επιλογές γεύσεων και αρωμάτων να δοκιμάσεις πριν απόρριψεις ή… Ενθουσιαστείς!
CP: Μουσική – τι μουσική παίζει στο μαγαζί, γιατί βινύλιο;
Σ.Α.: Στη παμπ θα ακούσεις Rock N Roll, Ska, Soul, Punk, Metal κ.α.
Όσον αφορά το βινύλιο, αυτό ήρθε στο μαγαζί, γιατί και ως προσωπική μου επιλογή στο σπίτι υπάρχει το βινύλιο. Το ίδιο ισχύει και για αρκετούς φίλους, θαμώνες και συνεργάτες. Ήταν επομένως… αναπόφευκτο! (γέλια).
Από πιτσιρικάς δεν σταματησα ποτέ να αγοράζω βινύλια, παραμένω συλλέκτης και κυρίως σε δισκάκια 45 στροφών των 60s και 70s.
Τώρα για το βινύλιο σαν μέσο καταγραφής και αναπαραγωγής, τι να πούμε.. Υπάρχει μια ολόκληρη κουλτούρα γύρω από αυτό, η διαχρονικότητα του τα λέει όλα!
CP: Καβάλα – γιατί η πόλη δεν έχει πλέον ροκ στέκια;
Σ.Α.: Κοίτα δεν θεωρώ ότι ισχύει αυτό. Αν κάτσω να σκεφτώ τώρα θα μου έρθουν 3-4 μαγαζιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του Rock.
Και τη Pub εκεί την κατατάσσω. Στο ευρύ φάσμα… (γέλια)
CP: Σάκη σ ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!
Σ.Α.: Εγώ σας ευχαριστώ, για τον χρόνο που σπαταλήσατε να με ακουτε να μιλάω τόση ώρα! (γελια)
Δείτε περισσότερα για την Brickwall Pub στην σελίδα του μαγαζιού στο Citypedia.gr!
Ακολουθήστε την Brickwall Pub στο Facebook και στο Instagram
του Ηλία Κουκουμάτσα για το Citypedia.gr