Πλησιάζει η 25 Μαρτίου και το έθιμο επιτάσσει μπακαλιάρο.
Στο μυαλό μου έρχονται οικογενειακά τραπέζια με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά και εμένα την «αχλαδινή» όπως με έλεγε ο παππούς μου επειδή δε μου άρεσε το συγκεκριμένο φαγητό να τρώω μόνο σαλάτες. Τι να κάνουμε είμαστε και εμείς που δεν τρώμε σκορδαλιά ή τηγανιτά.
Η συνταγή αυτή λοιπόν είναι για όσους μοιάζουν με εμένα ή για όσους βαρέθηκαν το ίδιο φαγητό κάθε χρόνο και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι άλλο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ!
Πάμε να δούμε τη συνταγή:
Υλικά για 4 άτομα βαθμός δυσκολίας 1/5
- 4 φιλέτα μπακαλιάρο κατεψυγμένο ή φρέσκο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
- 1 κονσέρβα μεγάλη καλαμπόκι
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. παρμεζάνα
- 1κ.γ. κόλιανδρο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 στον αέρα. Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τον αλείφουμε με λάδι και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ρίγανη. Μαγειρεύομε για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν και τα διατηρούμε ζεστά.
Βήμα 3
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το καλαμπόκι και τη κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε έως ότου αρχίσει να κοχλάζει. Το κατεβάζουμε από το μάτι και με το ραβδομπλέντερ το αλέθουμε σε μία ημι – λεία υφή. Ανακατεύομε τη τριμμένη παρμεζάνα, το κόλιανδρο και τη πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια και τέλος αλατωπιπερώνουμε!
Έτοιμο!
Για ακόμα περισσότερες συνταγές και ιδέες μαγειρικής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Diana’s Meals ή/και ακολουθήστε τη σελίδα στο Instagram!
Citypedia.gr