Μια πίτα που πρέπει να φτιάξεις!
Μια εγγλέζικη πίτα που τη θέση του φύλλου παίρνει η πατάτα. Εννοείται ότι την έκανα στα δικά μας ελληνικά γούστα. Τρώγεται μεσημέρι βράδυ ακόμα και για brunch. Πόσοι θα τρώγαμε αυτή την πίτα;
σ.σ. Βρείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ!
Πάμε να δούμε τη συνταγή:
Υλικά
Για την ζύμη
7-8 πατάτες
Αλάτι
4κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1/4φλ. Γάλα
1/4 φλ. Κρέμα γάλακτος
Πιπέρι
Για τη γέμιση
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο σπάλα
1 κρεμμύδι
1σκ. σκόρδο
2 τριμμένα καρότα
1κ.σ φρέσκο θυμάρι
1φλ. κατεψυγμένο αρακά
1φλ. καλαμπόκι
1/2φλ. του καφέ λευκό κρασί
1 ζελέ ζωμό κότας
2κ.σ. αλεύρι
Αλάτι
ελαιόλαδο
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι,το σκόρδο, το καρότο και το θυμάρι για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να μαγειρευτεί ωσότου τραβήξει τα υγρά.
Βήμα 2
Τις 3 πατάτες τις λιώνουμε και τις βάζουμε στο πάτο του ταψιού μας. (όπως φωτό 3). Ρίχνουμε τη γέμιση από πάνω και αφού πολτοποιήσουμε τις υπόλοιπες πατάτες σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υπολοιπα υλικά για τον πουρέ ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25λεπτα στους 200.
Έτοιμο!
Για ακόμα περισσότερες συνταγές και ιδέες μαγειρικής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Diana’s Meals ή/και ακολουθήστε τη σελίδα στο Instagram!
Citypedia.gr