Είτε ωμό είτε βραστό συνοδευόμενο με σκορδαλιά είτε ακόμη σε σαλάτα, το παντζάρι αποτελεί από τα πιο αγαπημένα λαχανικά του λαού μας. Εδώ θα δούμε μία όχι και τόσο διαδεδωμένη εκδοχή του την παντζαρόσουπα! Ένα φαγητό πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά!
Πάμε να δούμε τη συνταγή:
Υλικά:
- 5-6 παντζάρια
- 1 πατάτα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 10γρ. τζίντζερ
- 2 κλαδάκια σέλερι
- 1 μήλο
- 1 κουτάλι της σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή εναλλακτικά έναν κύβο bio χωρίς γλουτένη και ένα λίτρο νερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε όλα τα υλικά μας σε κομμάτια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το μήλο κομμένο σε κυβάκια και το ξύδι. Αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά (περίπου 15 – 20 λεπτά), σβήνουμε το μάτι και πολτοποιούμε.
Βήμα 2
Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι, λίγα καρύδια και ψιλοκομμένο άνηθο.
Έτοιμο!
Για ακόμα περισσότερες συνταγές και ιδέες μαγειρικής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Diana’s Meals ή/και ακολουθήστε τη σελίδα στο Instagram!
Citypedia.gr