Ελληνιστή κέικ φράουλα!
Με αυτό το κέικ θα φέρετε τα πάνω κάτω και στην κυριολεξία και μεταφορικά.
σ.σ. Βρείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ!
Πάμε να δούμε τη συνταγή:
Υλικά:
11κ.σ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κεσεδάκι φράουλες
3 κουταλιές της σούπας και ακόμα 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό.
2/3φλ. Αλεύρι ολικής
2/3φλ. Αλεύρι γοχ
1κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1κ.γ. κανέλα
1/2κ.γ σόδα μαγειρικής
1/2κ.γ. αλάτι
2/3φλ. γιαούρτι στραγγιστό
1κ.γ. βανίλια
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά αλεύρι, ζάχαρη κανέλα, σόδα, μπέικινγκ αλάτι και ανακατεύουμε. Στο μίξερ βάζουμε 8κ.σ. βούτυρο και το χτυπάμε να αφρατέψει προσθέτουμε το μισό φλυτζάνι καστανή ζάχαρη και αφού χτυπήσουμε 2 λεπτά ακόμη προσθέτουμε το αυγό. Χτυπάμε λίγο ακόμη και προσθέτουμε σιγά σιγά τα στερεά από το μπολ. Ρίχνουμε τη βανίλια και το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Η ζωή θα είναι σχετικά σφιχτή.
Βήμα 2
Σε ένα ταψί βουτυρώνουμε πολύ καλά με τις υπόλοιπες 3 κουταλιές βούτυρο. Περισσότερο στη βάση. Ρίχνουμε και τις 3 κουταλιές ζάχαρη στον πάτο να πάει παντού. Κόβουμε ροδέλες τις φράουλες και τις απλώνουμε προσεκτικά. Όσο πιο κοντά μπορούμε. Ρίχνουμε από πάνω τη ζύμη μια μια κουταλιά σε πολλά σημεία και την απλώνουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα.
Βήμα 3
Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά!
Έτοιμο!
Για ακόμα περισσότερες συνταγές και ιδέες μαγειρικής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Diana’s Meals ή/και ακολουθήστε τη σελίδα στο Instagram!
Citypedia.gr