Το μωβ είναι το αγαπημένο μου χρώμα ακόμα και στα φαγητά. Κάποιοι φίλοι foodblogger με χαρακτήρισαν βασίλισσα των μωβ πιάτων. Καλός ο χαρακτηρισμός αλλά δε μπορώ τις βασίλισσες είμαι πιο ελεύθερο πνεύμα.
Τα μωβ φρούτα και λαχανικά όμως μπορούν να χαρακτηριστούν βασιλιάδες. Ξέρετε γιατί;
Γιατί τα μωβ λαχανικά και φρούτα περιέχουν ανθοκυανίνη, αυτή είναι και η υπεύθυνη του μωβ χρώματος, είναι υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της γήρανσης, μειώνουν τις καρδιολογικές παθήσεις βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου και μειώνουν την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ.
Όταν λέμε να βάλουμε χρώμα στη ζωή μας δεν εννοούμε μόνο τα ρούχα, ήρθε η ώρα να βάλουμε και χρώμα στη διατροφή μας.
σ.σ. Βρείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ!
Πάμε να δούμε τη συνταγή:
Για την ζύμη:
Η κλασσική ζύμη τάρτας.
260 γρ. αλεύρι γοχ
40γρ. φουντούκια
100 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. αγελαδινό βούτυρο ανάλατο
1 αυγό
1/2 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση:
400γρ. Μασκαρπόνε η κάποιο τυρί κρέμα.
250 γρ. κάσιους
200 γρ. Κρέμα γάλακτος η κρέμα καρύδας
150 γρ. Μύρτιλα
100 γρ. Άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι.
Για την επικάλυψη:
1/2 φλ. Μύρτιλα κατεψυγμένα η φρέσκα
100 γρ. Κρέμα γάλακτος
200 γρ. Λευκή κουβερτούρα
Βήμα 1
Αλέθουμε τα φουντούκια στον πολυκόφτη να γίνουν σκόνη και τα ενώνουμε με το αλεύρι και την άχνη. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο τριμμένο η σε μικρά κομμάτια κρύο. Πλάθουμε με το χέρι μέχρι να ενωθεί το βούτυρο και να γίνει σαν άμμος. Προσθέτουμε το αυγό και το αλάτι και πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 2
Βάζουμε μια λαδόκολλα κάτω κι μια από πάνω και το ανοίγουμε με τον πλάστη. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Το βγάζουμε, με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία, το ψήνουμε με μια λαδόκολλα πάνω από τη ζύμη με όσπρια πάνω στη λαδόκολλα τα τελευταία 5′ αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
Βήμα 3 (Γέμιση)
Όσο ψήνουμε τη ζύμη, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα κάσιους και τα βράζουμε για 30 ώρα για να μαλακώσουν στη συνέχεια στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μούλτι με τη κρέμα γάλακτος και τα κάνουμε αλοιφή. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύρτιλα την άχνη, το μασκαρπόνε, το αλάτι και τα χτυπάμε ξανά.
Βήμα 4 (Επικάλυψη)
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα μύρτιλα και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Πατάμε με πιρούνι τα μύρτιλα να λιώσουν. Αυτό γίνεται σε 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βήμα 5(Επικάλυψη)
Βάζουμε πάνω από την ζύμη τη γέμιση και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω την σοκολάτα γκανάζ διακοσμούμε με γύρη μύρτιλα και το βάζουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες.
Έτοιμο!
Για ακόμα περισσότερες συνταγές και ιδέες μαγειρικής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Diana’s Meals ή/και ακολουθήστε τη σελίδα στο Instagram!
Citypedia.gr