fbpx

Ένας θρύλος των Ramones στην Καβάλα!

ramones_kavala_citypedia

Υπάρχουν κάποια συγκροτήματα και κάποιοι καλλιτέχνες που ξεφεύγουν από το καθαρά μουσικό κομμάτι και αποτελούν ορόσημα όχι μόνο στη μουσική αλλά και στην ίδια τη ζωή. Έχουν επηρεάσει χιλιάδες μουσικούς και μη, με τρόπο που ελάχιστοι έχουν κάνει. Ένα από αυτά τα συγκροτήματα είναι οι Ramones! Και είμαστε πολύ τυχεροί που ένα μέλος τους, ο Marky Ramone, έρχεται στην Καβάλα και στο Ακόντισμα στις 5 Ιουλίου για μία μοναδική συναυλία!

Ας δούμε όμως λίγα πράγματα για τους Ramones Το θρυλικό punk rock συγκρότημα ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1974 από τους John Cummings, Thomas Erdelyi, Douglas Colvin και Jeff Hyman. Ο Colvin, επηρεασμένος από το ψευδώνυμο “Paul Ramone”, που χρησιμοποιούσε ο Paul McCartney στα ξενοδοχεία, άρχισε να αποκαλεί τον εαυτό του Dee Dee Ramone. Στη συνέχεια κατάφερε να πείσει και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας να αλλάξουν τα ονόματα τους και έτσι ο Cummings έγινε ο Johnny Ramone, ο Erdelyi, πήρε το όνομα Tommy Ramone και ο Hyman συμπλήρωσε την τετράδα με το όνομα Joey Ramone. Η συγκεκριμένη σύνθεση της μπάντας, μέχρι το 1977 κυκλοφόρησε τρεις δίσκους.

ramones_band_kavala_citypedia

Joey – Johnny – Dee Dee – Tommy

Ένα χρόνο αργότερα ο Tommy αποχωρεί, αλλά παραμένει στις τάξεις των Ramones ως παραγωγός τους. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Marky Ramone (Marc Bell), ο οποίος με δύο θητείες στο συγκρότημα, από το 1978 έως το 1983 και από το 1987 έως και το 1996 – και τη διάλυση της μπάντας – είναι ο μακροβιότερος drummer τους. Μαζί τους κυκλοφόρησε 9 δίσκους ενώ ακόμα και σήμερα συνεχίζει να περιοδεύει σε όλον τον κόσμο παίζοντας όλες τις κλασσικές επιτυχίες τους. Το 1989 ο Dee Dee αποχωρεί και αυτός από την μπάντα αλλά ανά διαστήματα συνέχισε να γράφει τραγούδια για τους Ramones. Τη θέση του πήρε ο C.J. Ramone, ο οποίος έμεινε στο συγκρότημα μέχρι τη διάλυση του το 1996. Η τελευταία τους live εμφάνιση έγινε στις 6 Αυγούστου 1996 στο Hollywood με πολλούς guest μουσικούς όπως ο Lemmy των Motordead, ο Chris Cornell των Soundgarden και ο Eddie Vedder των Pearl Jam. Ο τελευταίος, ήταν και ο άνθρωπος που με την ομιλία του εισήγαγε το συγκρότημα στο Rock & Roll Hall Of Fame το 2002. Την διάκριση έλαβαν οι Dee Dee, Johnny, Joey, Tommy και Marky, ο οποίος είναι ο μόνος από τα μη-αρχικά μέλη που έλαβε αυτή τη τιμή. Δυστυχώς από την τελετή έλειπε ο Joey, ο οποίος είχε πεθάνει ένα χρόνο νωρίτερα. Η εμφάνιση του Dee Dee στην τελετή του Rock & Roll Hall Of Fane, ήταν μία από τις τελευταίες του καθώς περίπου τρεις μήνες αργότερα βρέθηκε νεκρός από overdose ηρωίνης. Η μοίρα όμως δε στάθηκε καλύτερη και στα υπόλοιπα δύο αρχικά μέλη της μπάντας, καθώς στις 15 Σεπτεμβρίου 2004 ο Johnny Ramone και στις 11 Ιουλίου 2014 ο Tommy Ramone απεβίωσαν από καρκίνο.

Το 2011 οι Ramones έλαβαν το Grammy Lifetime Achievement Reward για την προσφορά τους στη μουσική.

Marky Ramone’s Blitzkrieg live στο Ακόντισμα 5 Ιουλίου 2022

Στις 5 Ιουλίου, στο Ακόντισμα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Marky Ramone και την μπάντα του ακούγοντας όλα τα κλασσικά κομμάτια των Ramones σε μία συναυλία που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Μαζί τους οι Θεσσαλονικείς punk rockers, Bad Movies! Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ!

marky_ramone_kavala_citypedia

Marky Ramone

Ramones Trivia:

 1. Υπάρχουν τουλάχιστον 48 tribute δίσκοι προς τιμήν των Ramones!
  Έχοντας τόσο μεγάλη επιρροή στη μουσική, είναι πολύ λογικό ακόμα και τεράστια ονόματα, όπως Metallica, U2, Red Hot Chili Peppers και Green Day να έχουν διασκευάσει κομμάτια τους.
 1. Ο ξάδερφος του Bon Jovi έχει κάνει την παραγωγή σε δύο δίσκους των Ramones!
  Είναι λογικό κανένας να μη περίμενε να υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ των πιονέρων του punk rock και της μπάντας που έχει πουλήσει εκταομμύρια δίσκους και εισιτήρια συναυλιών όλα αυτά τα χρόνια. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Tony Bongiovi, ξάδερφος του πασίγνωστου Jon Bon Jovi έκανε την παργωγή των δίσκων “Leave Home” και “Rocket To Russia” πριν κάνει την παραγωγή του πρώτου δίσκου των Bon Jovi το 1984.
 1. Η κόντρα τους με τους Sex Pistols κρατάει μέχρι και σήμερα!
  Όπως είναι λογικό, όταν η συζήτηση αφορά το punk rock, πάντα προκύπτει το ερώτημα ποια μπάντα είναι πιο σημαντική. Οι Sex Pistols ή οι Ramones. Οι Άγγλοι δημιουργήθηκαν ένα χρόνο αργότερα από τους Ramones και αναπόφευκτα υπήρξαν συζητήσεις για το πόσο πολύ επηρρεάστηκαν από αυτούς. Φυσικά οι Sex Pistols ουδέποτε παραδέχτηκαν κάτι τέτοιο, πράγμα που δεν άρεσε καθόλου στους Ramones. Μάλιστα το 2019 όταν ο Marky Ramone βρέθηκαν στην ίδια εκπομπή με τον frontman των Sex Pistols, Johnny Rotten η κατάσταση ξέφυγε με τον Rotten να κατηγορεί τον Marky για κατάχρηση ουσιών ενώ ο Αμερικάνος απάντησε ότι χωρίς αυτούς οι Sex Pistols θα τρώγανε κάπου fish and chips!
 1. Μετά την αποχώρηση του από την μπάντα ο Dee Dee προσπάθησε να γίνει rapper!
  Σε μία από τις πιο απρόσμενες κινήσεις στην μουσική ιστορία ο ιδρυτής των Ramones αφότου αποχώρησε από την μπάντα το 1989, άλλαξε το όνομα του σε Dee Dee King και κυκλοφόρησε το δίσκο “Standing In The Spotlight” ο οποίος θεωρήθηκε μεγάλη αποτυχία. Μετά από αυτό ο Dee Dee ξαναπήρε το όνομα Ramone και επέστρεψε στις punk ρίζες του.
 1. Ο Bruce Springsteen έγραψε την τεράστια επιτυχία του για τους Ramones!
  Ο Springsteen θαύμαζε τους Ramones και όταν συνάντησε την μπάντα, ο Dee Dee του ζήτησε να τους γράψει ένα κομμάτι. Το “Αφεντικό” συμφώνησε και έγραψε το κομμάτι “Hungry Heart” για τους Ramones. Ο παραγωγός και manager του Springsteen όμως θεώρησε ότι το κομμάτι ήταν πολύ καλό για να το δώσουν και έτσι το ήχογράφησε ο ίδιος ο Springsteen και κατέληξε να φτάσει στο Top-5  τον Οκτώβριο του 1980.
 1. Ο Dee Dee έγραψε το κομμάτι “Pet Semetary” στο υπόγειο του Stephen King σε μόλις μία ώρα!
  Ο συγγραφέας τρόμου Stephen King είναι τεράστιος οπαδός των Ramones. Μάλιστα το βιβλίο του Pet Semetary έχει πολλές αναφορές στο συγκρότημα και στίχους από τα τραγούδια τους. Οι Ramones, για να του ανταποδώσουν την τιμή, έγραψαν το ομώνυμο κομμάτι για τη μεταφορά του βιβλίου σε ταινία το 1989. Μάλιστα ο Dee Dee έγραψε το κομμάτι στο σπίτι του Stephen King όταν του έδωσε ένα αντίγραφο του βιβλίου. Ο Dee Dee πήρε το βίβλίο, κατέβηκε στο υπόγειο του συγγραφέα, και μία ώρα μετά είχε ολοκληρώσει τη μουσική και τους στίχους του τραγουδιού!
 1. Ο Joey και ο Johnny είχαν κάκιστες σχέσεις!
  Η κόντρα του Joey και του Johnny είναι αρκετά γνωστή. Εκτός από τις πολιτικές διαφορές που είχαν, υπήρξαν και αρκετά προσωπικά προβλήματα. Η κατάσταση έγινε ιδιαίτερα έντονη όταν ο Johnny άρχισε να βγαίνει (και αργότερα παντρεύτηκε) με την πρώην κοπέλα του Joey. Ο τραγουδιστής τότε έγραψε το κομμάτι “The KKK Took My Baby Away” μία άμεση αναφορά στο συντηριτικό πολιτικό υπόβαθρο του Johnny. Δυστυχώς οι επαφές του Joey με τον Johnny την τελευταία δεκαετία της μπάντας ήταν ελάχιστες και εκμηδενίστηκαν εντελώς όταν το συγκρότημα διαλύθηκε το 1996. Οι δύο μουσικοί δεν είχαν πλέον καμία επαφή και δεν τα βρήκαν ποτέ πριν το θάνατο του Joey
 1. Περιόδευαν ασταμάτητα για 22 χρόνια!
  Στην ουσία από την πρώτη τους συναυλία στο θρυλικό CBGB’s της Νέας Υόρκης στις 16 Αυγούστου 1974 μέχρι την τελευταία στις 6 Αυγούστου 1996 στο The Palace του Los Angeles το συγκρότημα δεν σταμάτησε ποτέ να περιοδεύει, πραγματοποιώντας 2263 συναυλίες. Μάλιστα ποτέ δε χρησιμοποίησαν tour bus και προτιμούσαν να μετακινούνται με βανάκι (πόσο πιο punk rock να γίνουν;).

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.