fbpx

Επίγνωση: Πως ένα φροντιστήριο της Καβάλας πρωτοπορεί σε πανελλαδικό επίπεδο (Συνέντευξη)

epignosi-frontistrio-kavala-yvdika-mathimata-001

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και η πρόκληση της τηλεκπαίδευσης φαίνεται ότι έχει στεφθεί με επιτυχία, για όσους πρωτοπόρησαν και ασπάστηκαν εγκαίρως την τεχνολογία.

Το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης Επίγνωση προχώρησε άμεσα στην παροχή εναλλακτικών μορφών διδασκαλίας, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας, επιτυγχάνοντας έτσι την αδιάλειπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στη νέα «κανονικότητα» της μετά COVID-19 εποχής η Επίγνωση συνεχίζει την αναβάθμιση της online διδασκαλίας μέσω ευέλικτων μορφών εκπαίδευσης που ξεχωρίζουν σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Επηρεαστήκατε και εσείς, ο τομέας της εκπαίδευσης, όπως και πολλοί ακόμη τομείς, από την όλη κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως τα τελευταία δύο χρόνια με την εξάπλωση του covid-19. Πώς το αντιμετωπίσατε;

Αλήθεια, συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και φυσικά επηρεάστηκε και ο τομέας της εκπαίδευσης. Στο χώρο της εκπαίδευσης κάποιοι προχώρησαν άμεσα στην παροχή εναλλακτικών μορφών διδασκαλίας, αξιοποιώντας τα κανάλια επικοινωνίας και επιτυγχάνοντας την αδιάλειπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η πρόκληση της τηλεκπαίδευσης φαίνεται ότι έχει στεφθεί με επιτυχία, για όσους πρωτοπόρησαν και ασπάστηκαν εγκαίρως την τεχνολογία. Στη νέα «κανονικότητα» της μετά covid-19 εποχής οφείλουμε να συνεχίσουμε την αναβάθμιση της διδασκαλίας και να πετύχουμε την αναβάθμισή της, μέσω ευέλικτων μορφών εκπαίδευσης.

epignosi-frontistrio-kavala-yvdika-mathimata-002

Πώς έγινε η ψηφιακή μεταμόρφωση της Επίγνωσης;

Στην Επίγνωση, ο πρωταρχικός μας στόχος παραμένει το να προσφέρουμε ποιοτική διδασκαλία, τόσο εντός του φροντιστηρίου όσο και απομακρυσμένα. Επενδύσαμε σε άρτιες υποδομές τηλεπικοινωνίας, με οπτικές ίνες παράλληλα με δορυφορική σύνδεση. Αναβαθμίσαμε τις αίθουσες μας καθιστώντας τις πιο «έξυπνες» και επενδύοντας σε τεχνολογικό εξοπλισμό:

• Ψηφιακοί διαδραστικοί πίνακες, που επιτρέπουν την προβολή της διδακτέας ύλης ταυτόχρονα στην αίθουσα και σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.
• Λογισμικό τηλεκπαίδευσης βασισμένο στο Microsoft Teams
• Ψηφιακές κάμερες και μικρόφωνα
• Μέσα γενικότερης βελτίωσης της οπτικοακουστικής εμπειρίας

Με άμεσες και πρωτοποριακές ενέργειες δημιουργήσαμε, ουσιαστικά, ένα νέο εκπαιδευτικό εργαλείο, την Υβριδική Τάξη.

epignosi-frontistrio-kavala-yvdika-mathimata-003

Ο Ψηφιακός διαδραστικός πίνακας, επιτρέπει στους μαθητές που βρίσκονται εκτός τάξης να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο ό,τι σημειώνει ο καθηγητής.

Πώς λειτουργεί η νέα μορφή εκπαίδευσης που υιοθετήθηκε από το φροντιστήριό σας;

Πρόκειται για μία ευέλικτη μέθοδο που συνδυάζει τον παραδοσιακό χώρο διδασκαλίας και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με την υποστήριξη της πιο σύγχρονης τεχνολογίας. Η απομακρυσμένη εκπαίδευση, προσφέρεται ταυτόχρονα με τη δια-ζώσης, διατηρώντας τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού μας οργανισμού. Η υβριδική τάξη χαρακτηρίζεται και για την έντονα μαθητοκεντρική της προσέγγιση. Πλέον, λαμβάνουμε υπόψιν, ακόμα πιο σοβαρά, τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε μαθητή και μπορούμε να προσαρμόσουμε τη διδασκαλία σε αυτά. Επιπλέον, εξυπηρετούμε κάθε έκτακτη ανάγκη της οικογένειας χάρη στην ευελιξία του μοντέλου.

Οι καθηγητές σας είναι εξοικειωμένοι με τα νέα τεχνολογικά εργαλεία;

Οι καθηγητές μας είναι τεχνολογικά εξοικειωμένοι και συνεχίζουν να παραδίδουν κανονικά τα μαθήματα τους, μέσα από τις αίθουσες και όχι από το σπίτι τους. Αποκτούν επιπλέον εργαλεία για να μετατρέψουν το μάθημα σε μία ευχάριστη, εποικοδομητική και διαδραστική εμπειρία.

epignosi-simeioseis-mathimatos-yvridika-mathimata

Μετά το πέρας του μαθήματος, όσοι παρακολουθούν το μάθημα εκτός τάξης λαμβάνουν στο Microsoft Teams τις σημειώσεις του μαθήματος σε μορφή pdf

Η τεχνολογία τελικά αποξενώνει ή ενώνει;

Η σωστή χρήση της τεχνολογίας αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό μας, ώστε να διατηρούμε ζωηρή τη διάδραση και την επικοινωνία μεταξύ καθηγητών και μαθητών. Μέσω της τεχνολογίας, παραμένουμε δίπλα στο μαθητή ακόμα και όταν χρειαστεί να απουσιάσει για οποιοδήποτε λόγο, όπως ασθένεια, αδυναμία μετακίνησης, ταξίδι ή άλλο λόγο ανωτέρας βίας. Έτσι, διατηρούμε ζωντανό το σημαντικό πλεονέκτημα της προσωπικής επαφής σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και για τους μαθητές μας, που μπορεί να αναγκαστούν για κάποιο λόγο να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως.

6. Με ποιον τρόπο μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται, να δοκιμάσει και να βιώσει τη νέα εμπειρία απομακρυσμένης εκπαίδευσης;

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, να γνωρίσει τα πλεονεκτήματα και την ευελιξία που παρέχει η Υβριδική τάξη και να γίνει μέλος της μεγάλης εκπαιδευτικής οικογένειας της Επίγνωσης! Να σημειώσουμε ότι η Υβριδική τάξη είναι ήδη μέρος της νέας πραγματικότητας στην εκπαίδευση. Στόχος μας παραμένει να εξασφαλίσουμε την ολοκληρωμένη μάθηση και να συμβάλουμε στην επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και την ευτυχία των μαθητών μας. Και αυτό φαίνεται στα χαμόγελα των παιδιών μας!

Δείτε περισσότερα για το φροντιστήριο Μέσης Εκαίδευσης Επίγνωση ΕΔΩ

Citypedia.gr

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.