Το Ramen, αρχικά ένα παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό, έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια κουλτούρα του φαγητού, κατακτώντας καρδιές και γευστικές προτιμήσεις. Το Ramen δεν είναι απλώς ένα γεύμα. Είναι μια γαστρονομική περιπέτεια που ταξιδεύει τον ουρανίσκο σας σε διάφορες γεύσεις και παραδόσεις.
Αρχικά δημιουργημένο στην Ιαπωνία, το Ramen αποτελείται κυρίως από τρία βασικά συστατικά: νουντλς (Noodles), ζωμό (Broth) και γαρνιτούρα (Toppings). Η ποικιλία των συστατικών επιτρέπει στους μάστερ της κουζίνας να δημιουργήσουν μια πληθώρα γευστικών συνδυασμών, που καλύπτουν όλες τις γευστικές προτιμήσεις.
Το Ramen είναι περισσότερο μια εμπειρία παρά ένα απλό φαγητό. Είναι η θερμή αίσθηση του ζωμού, τα αρωματικά νούντλς που κολλάνε στο κουτάλι και η προσεκτικά επιλεγμένη γαρνιτούρα που προσθέτει πλούτο σε κάθε κουταλιά.
Πέρα από την παραδοσιακή ιαπωνική εκδοχή, το Ramen έχει υιοθετηθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, με κάθε περιοχή να προσθέτει το δικό της τοπικό χρώμα μετατρέποντας το Ramen σε έναν καμβά για πειραματικές γαστρονομικές δημιουργίες.
Κάθε Πέμπτη στο Pecado θα βρεις 2 τέτοιες εκδοχές του Ramen το birria και to ranchito, 2 δημιουργίες του chef Δημήτρη Παπαδημητρίου, που ενώνουν την μεξικανική και την Ιαπωνική κουζίνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Pecado tapas bar: Δαρδανελλίων 18, Καβάλα | 6947 591 008 | Δες περισσότερα: Pecado | Καβάλα | Citypedia οδηγός πόλης
Citypedia.gr