Ημέρα Εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα στην Καβάλα: Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

pavlos-melas-kavala-citypedia

Στα πλαίσια του εορτασμού της  Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα (13 Οκτωβρίου), θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 στην Καβάλα, οι εξής εκδηλώσεις:

 • Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου της 18ης Οκτωβρίου 2020.
 • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, κατά τις βραδινές ώρες της 18ης Οκτωβρίου 2020.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

 • 08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.
 • 09:50 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.
 • 10:15 Επίσημη Δοξολογία ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου και ομιλία από τον κ. Αλέξανδρο Γούλα, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας, με θέμα: «Μακεδονομάχοι της Καβάλας».
 • 11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Παύλου Μελά στο πάρκο Ηρώων Καβάλας προς τιμή των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας και άλλους φορείς.
  Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
 • 18:30 Υποστολή σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.
  Τελετάρχης έχει οριστεί o υπάλληλος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Αλέξανδρος Αρμάγος και η Δημοτική Αστυνομικός του Δήμου Καβάλας Μαρία Λειβαδίτη.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Πραγματοποίηση ομιλιών στα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού, για τον Μακεδονικό Αγώνα, με μέριμνα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων των σχολείων.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.