Η Καβάλα σε Lockdown: Τι ισχύει τελικά με τις μετακινήσεις για τις ώρες 21:00 – 05:00;

kavala-koronoios-2020

Έχουμε λάβει πολλά μηνύματα με ερωτήσεις στη σελίδα μας,  σχετικά  με το lockdown που έχει εφαρμοστεί στην Καβάλα αλλά και πανελλαδικά από το πρωί του Σαββάτου. 

Η νούμερο ένα ερώτηση με διαφορά είναι τι ισχύει τελικά με την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας;

Μπορούμε τελικά να κυκλοφορήσουμε τις ώρες μεταξύ 21:00 το βράδυ και 05:00 το πρωί; 

Η απάντηση είναι πως ΔΕΝ ισχύει πλέον, από τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 με 5:00 το πρωί, όπως διευκρινίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

(Ενημέρωση 11 Νοεμβρίου) Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, οι μετακινήσεις περιορίζονται στις «απολύτως αναγκαίες», δηλαδή:

  1. Για λόγους εργασίας
  2. Υγείας
  3. Συνοδείας κατοικίδιων (σε κοντινή απόσταση από την κατοικία).

Φυσικά εξακολουθεί να απαιτείται αποστολή SMS στο 13033 για τις παραπάνω περιπτώσεις και μετά τις 21.00καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

σ.σ. Διαβάστε εδώ: Πως στέλνουμε SMS  στο 13033; – Δείτε και κατεβάστε όλα τα δικαιολογητικά για τις μετακινήσεις

  • Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 1.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. Σε αυτή την περίπτωση στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 2.
  • Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης, καθώς και μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή ηλεκτρονική συναλλαγή. Για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 3.
  • Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις (παροχή βοήθειας, μεταφορά συζύγου ή συγγενούς στην εργασία του και συνοδεία μαθητή), αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 4.
  • Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπεται από τον νόμο ή για μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στις περιπτώσεις αυτές στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2)άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5)μέτρου. Επίσης μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Στις περιπτώσεις αυτές, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Μπορούμε λοιπόν να κυκλοφορήσουμε από τις 21:00 μέχρι τις 05:00  αλλά μόνο αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους.

Citypedia.gr

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.