Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού: Δεν είναι ημέρα εορτασμού, αλλά ημέρα αναφοράς και υπενθύμισης

mera-leukou-mpastouniou-kavala-citypedia

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών ανατολικής Μακεδονίας παραχώρησε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 συνέντευξη Τύπου, αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού που εορτάζεται στις 15 Οκτωβρίου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος Κρεμύδας Σμάραγδος, δεν είναι ημέρα εορτασμού, αλλά ημέρα αναφοράς και υπενθύμισης όλων όσων πρέπει να γίνουν για να μπορούν τα άτομα με αναπηρία όρασης να έχουν πρόσβαση παντού, με ασφάλεια και αυτονομία.

Η προσβασιμότητα αποτελεί πάντα το κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα μας. Σύντομα θα τοποθετηθούν νέα ηχητικά συστήματα αναγγελίας του πράσινου στους φωτεινούς σηματοδότες, όπως μας επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης Θεόδωρος, γεγονός που θα αναβαθμίσει την αλυσίδα της προσβασιμότητας στο κέντρο της πόλης.

Οι ενέργειές μας συνεχίζονται, ώστε να συμπληρωθούν κι άλλα χιλιόμετρα με τα ειδικά πλακίδια οδηγού όδευσης τυφλών στα πεζοδρόμια, για να μπορέσουν να συνδεθούν και οι ήδη υπάρχουσες διαδρομές μεταξύ τους.

Πηγή: Σελίδα Facebook της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Αν.Μακεδονίας

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.