
Ο Χάρης Καραγιάννης είναι ο εμπνευστής του μοναδικού προφιτερόλ Ευαγγέλου. Εμείς όμως προτιμήσαμε να τον ρωτήσουμε για μια άλλη γλυκιά αλχημεία, που έχει κάνει θραύση το φετινό καλοκαίρι.
CP: Χάρη καλησπέρα, σε γνωρίζουν όλοι στην Καβάλα, και όχι μόνο, πρωτίστως για το προφιτερόλ σου. Αυτό που με ιντριγκάρει όμως αυτή την περίοδο είναι τα παγωτά που βλέπω στη βιτρίνα σου. Μίλησέ μου λίγο για το παγωτό σου.
Χ.Κ.: Καλησπέρα και σε εσένα Ηλία και σ’ ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Τα παγωτά μας ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία με τα προφιτερόλ μας. Είναι μοναδικές συνταγές που παρασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο ζαχαροπλαστείο μας με επιλεγμένα υλικά και διαδικασίες. Ο σκοπός μου δεν ήταν να προσφέρω ακόμα ένα παγωτό αλλά να δημιουργήσω μια σειρά από γεύσεις που αντιπροσωπεύουν επάξια το brand Ευαγγέλου.
CP: Βλέπω πολλές διαφορετικές γεύσεις. Πέρα από τις κλασσικές έχεις επίσης Γαλακτομπούρεκο, Γιαούρτι-τζίντζερ, Σνίκερς, Μαυρη βανίλια και πολλές άλλες. Πως έγινε η επιλογή;
Χ.Κ.: Σε αυτό η αλήθεια είναι μας βοήθησε το κοινό μας το οποίο και ευχαριστούμε για αυτό. Στο ζαχαροπλαστείο Ευαγγέλου εδώ και καιρό έχουμε δημιουργήσει το Club Ευαγγέλου, όπου μπορούν οι φίλοι του ζαχαροπλαστείου να κάνουν εγγραφή δωρεάν.
Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Club, αποφασίσαμε να στραφούμε στα μέλη μας και να ρωτήσουμε ποιες κλασικές γεύσεις παγωτού θα ήθελαν να δουν από εμάς. Μετά από ψηφοφορία των μελών επιλέξαμε τις 6 επικρατέστερες και ξεκινήσαμε να τις δημιουργούμε, βάζοντας φυσικά τα δικά μας στοιχεία και ιδέες ώστε να προσφέρουμε μια μοντέρνα εκδοχή αυτών των κλασσικών γεύσεων.
Οι υπόλοιπες γεύσεις προήλθαν από την αγάπη μου για πειραματισμό, εκμάθηση και δημιουργία.

Γαλακτομπούρεκο παγωτό Ευαγγέλου με τραγανό σιροπιασμένο φύλλο και κρέμα με παραδοσιακη συνταγή της Γιαγιάς!
Στο τέλος της ημέρας θέλαμε να δημιουργήσουμε μια γκάμα παγωτών που θα ικανοποιήσει τους fans των κλασσικών γεύσεων, αλλά και όλους όσους θέλουν κάτι διαφορετικό, πάντα με την “σφραγίδα” του ζαχαροπλαστείου Ευαγγέλου.
σ.σ. Στο ζαχαροπλαστείο Ευαγγέλου θα βρείτε τις παρακάτω γεύσεις παγωτών τις οποίες μπορείτε να τις συνδυάσετε με 30+ διαφορετικά toppings!
Βανίλια, Σοκολάτα, Πραλινα, Φραουλα, Μάνγκο, Λεμόνι, Γαλακτομπούρεκο, Γιαούρτι βύσσινο, Γιαούρτι δαμάσκηνο, Γιαούρτι σύκο, Γιαούρτι τζίντζερ, Καραμέλα, Μπαμπαλου (τσιχλοφουσκα), Oreo Cookies, Φιστίκι, Σνίκερς και Μαυρη βανίλια.
CP: Πέρα από τον, ομολογουμένως, ευφάνταστο τρόπο επιλογής των γεύσεων , τι πιστεύεις ότι κάνει το παγωτό Ευαγγέλου να ξεχωρίζει;
Χ.Κ.: Όπως προανέφερα τα παγωτά μας ακολουθούν τη φιλοσοφία του προφιτερόλ μας. Επιλέγουμε συγκεκριμένα ποιοτικά υλικά και πρώτες ύλες.
Πίστεψέ με πειραματιστήκαμε πολύ με την κάθε γεύση μέχρι να βρούμε την απόλυτη ισορροπία και φυσικά λάβαμε σοβαρά υπόψιν τo feedback των φίλων και πελατών μας, καθώς και των μελών του Club μας.
CP: Χάρη το ξέρεις ότι σε συμπαθώ και σε εκτιμώ πολύ, αλλά νομίζω εδώ τα χαλάσουμε! Εγώ γιατί δεν δοκίμασα;;; (γέλια)
Χ.Κ.: Ζητώ συγνώμη γι’ αυτή την τρομερή παράληψη! Θα επαναπροσδιορίσουμε αμέσως ολόκληρη την γκάμα των γεύσεών μας! (γέλια)
CP: Θα προσπαθήσω να το ξεπεράσω (σ.σ.: αποκλείεται) και να επανέλθω στην ερώτηση για το τι κάνει το παγωτό Ευαγγέλου να ξεχωρίζει. Άκουσα, πρίν λίγο, μέσα τα κορίτσια να λένε ότι το παγωτό είναι φρέσκο.
Χ.Κ.: Ναι ισχύει, τα παγωτά μας είναι πραγματικά φρέσκα, και σε αυτό βοηθάει το γεγονός, ότι εξαντλούνται εντός 48 ωρών από την παραγωγή τους και για τον λόγο αυτό το εργαστήριο μας έχει παραγωγή τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Δεν θα βρεις παγωτό που έχει »μείνει» για περισσότερες από δύο ή τρείς ημέρες.
Κλείνωντας να σου πω, πως στα παγωτά μας χρησιμοποιούμε και αυθεντική κρέμα.
Αν μας παρακολουθείς στο Facebook, θα έχεις προσέξει ότι κάνουμε συχνά live γύρω από το παγωτό μας και σκοπεύουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα.
CP: Πιστεύεις υπάρχει κάποιο ‘’μυστικό’’ για να φτιάξει κάποιος καλό παγωτό;
Χ.Κ.: Δεν ξέρω αν υπάρχουν πλέον στις μέρες μας μυστικά. Πόσο μάλλον στην παραγωγή ενός τόσο δημοφιλούς προϊόντος.
Σίγουρα υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι παραγωγής παγωτού.
Εμείς επιλέξαμε την μέθοδο της παστερίωσης και ωρίμανσης, που είναι αντικειμενικά ο καλύτερος τρόπος παραγωγής. Με αυτό τον τρόπο παραγωγής πετυχαίνουμε εξαιρετική υφή και αίσθηση. Επιπλέον αναδεικνύονται καλύτερα τα αρώματα και οι γεύσεις των παγωτών μας.
Μάιος 2020: Τα πρώτα πειράματα με καινούριες γεύσεις παγωτού!
CP: Γιατί παγωτό Ευαγγέλου;
Χ.Κ.: Δεν σου έφτασαν όλα τα παραπάνω; (γέλια)
Σοβαρά πάντως, σε αυτή την ερώτηση μόνο οι πελάτες και οι φίλοι μας μπορούν να απαντήσουν. Εμείς από μεριά μας αυτό που έχουμε να πούμε είναι το εξής: αν έχετε δοκιμάσει τα προφιτερόλ μας και θέλετε κάτι αντίστοιχο σε ποιότητα, φιλοσοφία αλλά και γευστική αξία τότε δοκιμάστε τα παγωτά Ευαγγέλου.
CP: Το καλοκαίρι τελειώνει, για πόσο καιρό ακόμα θα μπορούμε να απολαύσουμε τα παγωτά Ευαγγέλου;
Χ.Κ.: Για όλο τον χρόνο! Ο κόσμος ζητάει το παγωτό μας ακόμα και τον χειμώνα.
Έχει τύχει αρκετές φορές σε γιορτές όπως π.χ. Χριστούγεννα, πελάτες μας να φεύγουν με 1,2, ή και 3 κιλά παγωτού για να πάνε σε κάποιο γιορτινό τραπέζι.
Αυτό για εμάς είναι μια μεγάλη επιβράβευση μιας και το παγωτό μας έχει καθιερωθεί όχι μόνο ως μια καλοκαιρινή απόλαυση αλλά ως μια διαχρονικά αγαπημένη γευστική εμπειρία.
CP: Χάρη σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και για τα όσα μοιράστηκες μαζί μας!
Χ.Κ.: Εγώ σ ευχαριστώ Ηλία! Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω για πράγματα που αγαπώ!
του Ηλία Κουκουμάτσα για το Citypedia.gr