Χρήσιμες Πληροφορίες
 • Τύπος Εκδήλωσης
  Συνέδριο
 • Διεύθυνση
  Δημοτική Βιβλιοθήκη
 • Τηλέφωνο
  6948 210296
  6946 522288
 • Ημ/νία Εκδήλωσης
  16/12/2022
 • Ώρα Εκδήλωσης
  00:00
Περιγραφή

5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 16-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 – Β’ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ (παράταση προθεσμίας ως 10 Σεπτεμβρίου 2022)

Ο Σύλλογος Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «σὺν Ἀθηνᾷ» με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, συνδιοργανώνει μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Εγκληματολογίας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας το 5ο διετές Συνέδριο Πολιτικής Φιλοσοφίας στις 16-18 Δεκεμβρίου 2022 διαδικτυακά με γενικό θέμα ‘Κοινωνία και παραβατικότητα’. Στόχος του συνεδρίου είναι η εξέταση της έννοιας του Κοινωνικού Συμβολαίου στη διαχρονία της εγχώριας, αλλά και της διεθνούς κοινότητας, των προβληματικών περιοχών όσον αφορά τη νομοθεσία και το αίσθημα δικαίου, καθώς και την έννοια της παραβατικότητας (ως κοινωνικά ανεπιθύμητης συμπεριφοράς, ποικίλης βαρύτητας, που διώκεται ποινικά εντός του εκάστοτε νομοθετικού πλαισίου) και την ορθολογιστική διαχείριση της, με εντοπισμό περιθωρίων βελτίωσης τόσο όσον αφορά τα νομοθετικά πλαίσια, όσο και την τήρηση τους. Ευπρόσδεκτες είναι εισηγήσεις που αφορούν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα θεματικά πεδία:

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Παραβατικότητα και ιδεολογία
Παραβατικότητα και ανθρώπινη βιολογία
Παραβατικότητα και κοινωνική διαστρωμάτωση
Παραβατικότητα και φύλο
Παραβατικότητα και εκπαίδευση
Παραβατικότητα, οδικό δίκτυο και βιώσιμη κινητικότητα
Παραβατικότητα και δομές υγείας
Παραβατικότητα και μεταφυσική
Παραβατικότητα, πολιτειακό σύστημα και κράτος

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Όσες/οι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο συνέδριο ανακοίνωση πρέπει να υποβάλουν περίληψη ηλεκτρονικά μέχρι τις 10/9/2022 σε δύο μορφές (επώνυμη και ανώνυμη), σε doc. και pdf, στην ηλεκτρονική διεύθυνση philosophia.ancilla@gmail.com. Η ενημέρωση σχετικά με την αποδοχή των περιλήψεων θα γίνει μέχρι τις 10/10/2022.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ Τα κείμενα των περιλήψεων πρέπει να έχουν έκταση μέχρι 500 λέξεις (μαζί με τη βιβλιογραφία) και να αποσταλούν σε μορφή doc. και pdf στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση. Γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας

http://www.hscriminology.gr/…/%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%b9…/

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «σὺν Ἀθηνᾷ» http://synathena.gr/el/ds/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλ: 6948-210-296, 6946-522-288 E-mail: philosophia.ancilla@gmail.com

Διευθ.: 7ης Μεραρχίας 1, Καβάλα 65403 Ιστοσελίδες: synathena.gr, hscriminology.gr, ds.kavalas.gr

*Ο σύνδεσμος παρακολούθησης και συμμετοχής Webex θα κοινοποιηθεί μαζί με το τελικό πρόγραμμα.