Χρήσιμες Πληροφορίες
 • Τύπος Εκδήλωσης
  Live
 • Διεύθυνση
  Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιάς Καβάλας
 • Τηλέφωνο
  6939 255599
 • Ημ/νία Εκδήλωσης
  11/08/2022
 • Ώρα Εκδήλωσης
  21:00
 • Τιμές
  Είσοδος Ελεύθερη
Περιγραφή

Η μουσική παράσταση «Σεντούκι ανοιμένο» ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, φέρνοντας στο φως τον αστείρευτο πλούτο της μουσικής ποικιλομορφίας, της έκφρασης και των ηχοχρωμάτων της Μικράς Ασίας, ενός τόπου που υπήρξε σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης. Ξαναζωντανεύουν μπροστά μας τα σεβνταλίδικα τραγούδια της αγάπης, της θάλασσας, της ξενιτιάς, οι λυρικές πατινάδες, τα δίστιχα του γάμου, τα νανουρίσματα κ.ά.

Το μουσικό σχήμα AsmaMusicEnsemble&Friends θα κάνει ένα μουσικό ταξίδι στις επαρχίες της Μικρασίας, έχοντας ως κέντρο την κοσμοπολίτικη Σμύρνη, εκεί όπου η μουσική ήταν για τους ανθρώπους μια καθημερινή, πηγαία ανάγκη έκφρασης του εσωτερικού τους ψυχικού πλούτου.

Το μουσικό σχήμα «AsmaMusicEnsemble» δημιουργήθηκε το 2017 από την αγάπη των μελών του για την έρευνα, τη μελέτη και την ερμηνεία της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Αποτελείται από τον Αστέριο Τράκα στο βιολί, την Κωνσταντίνα Πετρινιώτη στο τραγούδι, και την Ελισάβετ Τράκα στο λαούτο. Οι μουσικοί του σχήματος έχουν ενεργή παρουσία σε παραστάσεις, δρώμενα και μουσικές παραγωγές που αναδεικνύουν τον μουσικό πλούτο και τα λαϊκά ήθη και έθιμα διάφορων περιοχών της Ελλάδας.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει τραγούδια της στεριανής και νησιώτικης Ελλάδας, όπως Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Μικρά Ασία. Η ερμηνεία γίνεται μέσα από την μελέτη των κατά τόπους μουσικών ιδιωμάτων, που χαρακτηρίζουν το μουσικό σύστημα και ύφος της κάθε περιοχής, αλλά και μέσα από την προσωπικότητα και την έκφραση των μελών του σχήματος.