Χρήσιμες Πληροφορίες
 • Τύπος Εκδήλωσης
  Live
 • Διεύθυνση
  Πλατεία Μεχμέτ Αλή
 • Τηλέφωνο
  2510 240983
 • Ημ/νία Εκδήλωσης
  30/07/2022
 • Ώρα Εκδήλωσης
  21:00
 • Τιμές
  12€
  Multi Pass (Μωχάμετ Άλη): 38€
Περιγραφή

“Η εκκεντρική περίπτωση των BIM συγκεντρώνει όλες τις εθνολογικές καταβολές του Μπενίν με τον μουσικό τους πλούτο – συνδυάζοντας επιρροές groove, electro, rock, hip hop.”

Rolling Stones magazine

Η ιστορία των BIM ξεκινά με μια τεράστια εξερεύνηση σε μοναστήρια βουντού, ευαγγελικές εκκλησίες και μοντέρνα κλαμπ στη Κοτονού, αναζητώντας μουσικούς και φωνές ικανές να αναδημιουργήσουν την ουσία της μουσικής του Μπενίν.

Μετά την ανεξαρτησία, η χώρα ήταν το σπίτι μιας ζωντανής, καινοτόμου μουσικής σκηνής, όπου η folk μουσική συνδυαζόταν με την έντονη ζωή της Γκάνας, το γαλλικό καμπαρέ, το αμερικανικό ροκ, τη φανκ και σόουλ και τη κονγκολέζικη ρούμπα. Μουσική με τόσο πλούσια ιστορία η οποία αναπόφευκτα εστιάζει στις συνέπειες της σκλαβιάς και του αποικισμού.Το δουλεμπόριο τον 17ο και 18ο αιώνα οδήγησε στη διάδοση της κουλτούρας και των τελετουργιών βουντού.

Από το 2016 έως το 2018, το συγκρότημα σχηματίστηκε σταδιακά γύρω από τραγουδιστές, ράπερ, κιθαρίστες, κρουστά και μπασο.Όλοι μοιράζονται την επιθυμία να προωθήσουν μια θετική κουλτούρα βουντού, η οποία εστιάζει στη γη και τους ανθρώπους και είναι ξεκάθαρα και κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε φονταμενταλισμό.

Το 2019 τους άνοιξε τις πόρτες του, το θρυλικό Carnegie Hall για μία εμφάνιση η οποία έγινε sold out. Καθώς το 2020, ο βραβευμένος με 7 Grammy Αμερικανός παραγωγόςGordon Williams υπέγραψε την ηχογράφηση του νέου τους σινγκλ Abobo.

Κάθε παράσταση είναι μια σύγχρονη τελετή, μια ξεχωριστή εμπειρία που κανείς δεν πρέπει να χάσει.