Χρήσιμες Πληροφορίες
 • Τύπος Εκδήλωσης
  Live
 • Διεύθυνση
  Πλατεία Μεχμέτ Αλή
 • Τηλέφωνο
  2510 240983
 • Ημ/νία Εκδήλωσης
  28/07/2022
 • Ώρα Εκδήλωσης
  21:00
 • Τιμές
  12€
  Multi Pass (Μωχάμετ Άλη): 38€
Περιγραφή

Το συγκρότημα EGSCHIGLEN ιδρύθηκε το 1991 από σπουδαστές του Ωδείου του Ουλάν Μπατόρ. Σήμερα, τέσσερα από τα ιδρυτικά μέλη συνεχίζουν να αποτελούν την καρδιά της ομάδας. Από την αρχή, οι μουσικοί επικεντρώνονται στη σύγχρονη ερμηνεία της παραδοσιακής μουσικής της Μογγολίας. Η ομάδα αναζητά συστηματικά τις ηχητικές διαστάσεις αυτού του ρεπερτορίου με τα παραδοσιακά όργανα και το φωνητικό ύφος της Κεντρικής Ασίας.

Η μουσική μιας χώρας διαμορφώνεται από το τοπίο της και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της. Η μουσική των Μογγόλων ζει με την ελευθερία και τη δύναμη του απλού τρόπου ζωής κοντά στη φύση. Είναι μια βαθιά ανθρώπινη ανάγκη να γεμίζει με ήχους τους απέραντους κενούς χώρους και να αποτυπώνει την τοπογραφία σε μελωδίες.

Η μουσική των EGSCHIGLEN εντυπωσιάζει με την ποικιλία και τη χάρη της. Ερμηνεύουν τόσο τα παραδοσιακά τραγούδια όσο και τα έργα των σύγχρονων Μογγόλων συνθετών με τις λεπτοδουλεμένες διασκευές τους, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά όργανα από τη Μογγολία και φωνητικές τεχνικές της Κεντρικής Ασίας. Τα κομμάτια τους συχνά συνδυάζουν την ποιότητα της μουσικής δωματίου – με την μαγευτική δύναμη των λαϊκών παραδόσεων.

Μπορείτε να πιστέψετε ότι μια φωνή μπορεί να παράγει τόσο χαμηλούς και τόσο υψηλούς ήχους ταυτόχρονα; Η μουσική ακούγεται οικεία, εκφράζοντας βασικά ανθρώπινα συναισθήματα: αγάπη, θλίψη και ευγνωμοσύνη.