Χρήσιμες Πληροφορίες
 • Τύπος Εκδήλωσης
  Master Class
 • Διεύθυνση
  Μεγάλη Λέσχη
 • Τηλέφωνο
  2510 240983
 • Ημ/νία Εκδήλωσης
  07/07/2022
 • Ώρα Εκδήλωσης
  18:00
 • Τιμές
  25€
  Multi Pass (Masterclasses): 120€
Περιγραφή

O Mattias Eklundh Σουηδός μουσικός. Σε ηλικία δεκατριών χρονών αποφασίζει να ασχοληθεί με την κιθάρα και ξεκινά σκληρή εξάσκηση και εντατική μελέτη. Κυρίως αυτοδίδακτος, δανείζεται βιβλία απ’ τη βιβλιοθήκη και μαθαίνει την θεωρία της μουσικής. Το 1988 παίζει με τους Frozen Eyes και αργότερα την ίδια χρονιά μετακομίζει στην Κοπεγχάγη για να παίξει με την Δανέζικη μπάντα  Fate με τους οποίους και κυκλοφορεί το 1991 το “Scratch ‘n Sniff ” από την EMI.

Παράλληλα ανακηρύσσεται και ως κορυφαίος κιθαρίστας των ’90 απ’ τα Γιαπωνέζικα Guitar magazines. To 1992 δημιουργεί το δικό του συγκρότημα τους Freak Kitchen με τους οποίους παίζει έως και σήμερα έχοντας στο ενεργητικό τους έξι δισκογραφικές δουλειές.

Έχει κυκλοφορήσει Tribute Albums για τους  Yngwie Malmsteen  και Jason Becker ενώ το 1999 κυκλοφορεί σόλο άλμπουμ με δικές του συνθέσεις με τίτλο “Freak Guitar”. Σε αυτό το σημείο είναι που τραβάει τα βλέμματα του μουσικού τύπου με κριτικές πέντε αστέρων και ιδιαίτερες μνείες από περιοδικά όπως το Guitar Techniques, Guitarist και Kerrang. Αργότερα το “Freak Guitar” τράβηξε και την προσοχή του ζωντανού θρύλου της ηλεκτρικής κιθάρας Steve Vai ο οποίος και το επανακυκλοφορεί απ’ τη δική του εταιρία Favored Nations.

Μέσα από τις μουσικές του επιρροές, έχει δημιουργήσει το δικό του καινοτόμο στυλ, παίζοντας στην κιθάρα του φυσικούς ήχους χωρίς την χρήση ηλεκτρονικών εφέ.

Στην πολύχρονη παρουσία του στα μουσικά δρώμενα έχει κυκλοφορήσει εκπαιδευτικά Videos και άρθρα διδασκαλίας σε σχετικά περιοδικά και βιβλία, ενώ έχει παρουσιάσει πλήθος σεμιναρίων σε μουσικές σχολές ανά τον κόσμο.

Το όνομα του, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους καταξιωμένους καλλιτέχνες, φέρει ως σφραγίδα σε προϊόντα πολλών εταιριών μουσικών οργάνων και μουσικού εξοπλισμού.