Χρήσιμες Πληροφορίες
 • Τύπος Εκδήλωσης
  Live
 • Διεύθυνση
  Πάρκο Φαλήρου
 • Τηλέφωνο
  2510 240983
 • Ημ/νία Εκδήλωσης
  29/07/2022
 • Ώρα Εκδήλωσης
  22:00
 • Τιμές
  12€
Περιγραφή

Η Nneka γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Warri, της Νιγηρίας. Σε ηλικία 19 ετών μετακόμισε στη Γερμανία και γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου για να σπουδάσει ανθρωπολογία. Κατά τη διάρκεια αυτών των φοιτητικών χρόνων, η Nneka τελειοποίησε την τέχνη της ως τραγουδοποιός και ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα. Ακολουθώντας τα βήματα θρυλικών καλλιτεχνών όπως ο Fela Kuti και ο Bob Marley, η Nneka άντλησε πολλές επιρροές και έμπνευση από τις εμπειρίες της και διαμόρφωσε μια αυθεντική φωνή. Οι πολιτικά φορτισμένοι στίχοι της την ανέδειξαν ως μια από τις ισχυρές φωνές της Αφρικής. Οι στίχοι της Nneka αποκαλύπτουν μια ποικιλία θεμάτων της καθημερινής ζωής που κυμαίνονται από τον σπαραγμό της καρδιάς, την περιφρόνηση του κουτσομπολιού, τη μητρική αγάπη και την αναζήτηση της δικαιοσύνης.

Αν “η μουσική είναι όπλο”, η Nneka είναι σίγουρα ένα tour de force στο οπλοστάσιο της Μουσικής. Έχοντας μεγάλη φωνή και καρδιά, οι μουσικές κλίσεις και οι εκρηκτικοί της στίχοι αποδεικνύουν την διαχρονικότητα της. Η Nneka προσπαθεί να προβάλλει θετική ενέργεια σε οποιοδήποτε περιβάλλον μπορεί: “Αν με πλησιάσεις με μίσος, εγώ θα σε πλησιάσω με αγάπη. Πρέπει να είμαι αρκετά δυνατή για να μετατρέψω αυτό το μίσος σε αγάπη. Και όσο περισσότερο με μισείτε, τόσο περισσότερο θα σας αγαπώ και τόσο περισσότερο θα σας κάνω να με αγαπάτε”.

Δουλεύοντας ακούραστα την τελευταία δεκαετία, η Nneka έχει κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ μέχρι σήμερα: “Victim Of Truth” 2005, “No Longer At Ease” 2008, “Concrete Jungle” για την αγορά της Βόρειας Αμερικής 2010 και “Soul Is Heavy” 2011. Το single “Heartbeat” του 2009, από το LP ‘No Longer At Ease’ χάρισε στη Nneka μια επιτυχία στο Top 20 του Ηνωμένου Βασιλείου και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από τη Rita Ora για το #1 UK hit “R.I.P”. Η Nneka συνεχίζει να περιοδεύει και να ηλεκτρίζει το κοινό σε όλο τον κόσμο κάνοντας περιοδείες με τους The Roots, Gnarls Barkley, Nas και Damian Marley (Distant Relatives tour).