Χρήσιμες Πληροφορίες
 • Τύπος Εκδήλωσης
  Live
 • Διεύθυνση
  Φρούριο, Καβάλα, Ελλάδα
 • Τηλέφωνο
  2510 240983
 • Ημ/νία Εκδήλωσης
  05/07/2022
 • Ώρα Εκδήλωσης
  21:00
 • Τιμές
  Προπώληση: 12€
  Ταμείο: 14€
Περιγραφή

Η 50μελής παραδοσιακή ορχήστρα TerpsisOrchestra, υπό την επιμέλεια των Ανδριάνα Αχιτζάνοβα και Μάκη Μπακλατζή, σε συνεργασία με την ερμηνεύτρια Dilek Koc και το Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας, παρουσιάζουν τη μουσική εκδήλωση Σαν πας στα ξένα. Η εκδήλωση αποτελεί ένα μουσικό αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, με τραγούδια και παραδοσιακούς σκοπούς με θεματολογία τη ζωή στη Σμύρνη, την μεγάλη καταστροφή και την προσφυγιά. Ένα μουσικό ταξίδι πίσω στο χρόνο που ζωντανεύει μνήμες, εικόνες και ήχους από τη Μικρά Ασία.

Η  TerpsisOrchestra συγκροτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 με έδρα τη Θεσσαλονίκη.  Αποτελείται από παραδοσιακά όργανα (κανονάκια, βιολιά, ούτια, σαντούρια, νέι ακορντεόν, μαντολίνα, λαούτα, λάφτες, κρουστά, φωνές κ.α) και λειτουργεί με τη μορφή εργαστηρίου μελέτης και έρευνας μουσικών παραδόσεων του ελλαδικού χώρου, της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Αυτό που χαρακτηρίζει την ορχήστρα είναι ο πλούσιος και επιβλητικός ήχος της καθώς και η τάση της να προσεγγίζει το παραδοσιακό ρεπερτόριο με μία σύγχρονη και φρέσκια διάθεση αναζητώντας νέους ήχους στο σήμερα.

Η Dilek Koc κατάγεται από την Αττάλεια της Τουρκίας όπου και γεννήθηκε. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής στην «Ακαδημία της Κωνσταντινούπολης», στον σύλλογο πολιτισμού και τέχνης του Ruhi Su και έχει παρακολουθήσει μαθήματα βυζαντινής μουσικής στο σύλλογο «Ρωμανός ο Μελωδός». Σημαντικός σταθμός στην καλλιτεχνική της πορεία είναι η συμμετοχή της στο soundtrack «Baharat, tarçın ve buse» (μπαχάρι, κανέλλα και φιλί) από την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.