Χρήσιμες Πληροφορίες
 • Τύπος Εκδήλωσης
  Live
 • Διεύθυνση
  Μεγάλη Λέσχη
 • Τηλέφωνο
  2510 240983
 • Ημ/νία Εκδήλωσης
  27/11/2022
 • Ώρα Εκδήλωσης
  21:00
 • Τιμές
  Μαθητικό: 2€
  Κανονικό: 8€
Περιγραφή

Ένα τσέλο, ένα πιάνο κι ένα ακορντεόν. Τρία απ’ τα πιο διαδεδομένα και πιο εύπλαστα όργανα στον κόσμο σ’ ένα μουσικό ταξίδι απ’ το χθες, στο σήμερα. Απ’ τον Bach και τον Mozart, στον Chopin, τον Khachaturian και τον Gershwin. Αλλά κι απ’ τον Freddie Mercury τους Beatles και τον Piazzolla ως τους μεγάλους κινηματογραφικούς συνθέτες του 20ου αιώνα, τον Χατζιδάκι όπως επίσης και σε πρωτότυπες συνθέσεις.

Oι TalesfromtheBox” συναντούν τον Boban Mirkovski σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να δείξει πόσο “σημερινά” κι επίκαιρα μπορούν να είναι τα κλασικά μουσικά έργα.

Ο Boban Mirkovski γεννήθηκε στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας. Είναι απόφοιτος της Μουσικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στα Σκόπια, στην τάξη του πιο γνωστού πιανίστα της χώρας,Simon Trpceski. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές το 2015 υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Aleksandar Serdar.

Ο Mirkovski έχει δώσει σόλο παραστάσεις στις ΗΠΑ (Washington DC και SanDiego), Ιταλία (SanDaniele), Τσεχία (Πράγα, Brno και Boskovice), Μάλτα (Valetta), Σερβία (Βελιγράδι), και συμμετέχει σε αξιόλογες συμφωνικές ορχήστρες ανά τον κόσμο.

Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ με τίτλο “Facing the sun”, που κυκλοφορεί από τις “Bagi Communications”.

Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής πιάνου στο SMBEC “IlijaNikolovski – Luj”στα Σκόπια κι έχει πολλά επιτεύγματα με τους μαθητές του. Συνεργάζεται επίσης με την BagiBigBand ως πιανίστας και ενορχηστρωτής.

Οι Tales from the Box με το Θάνο Σταυρίδη στο ακορντεόν και την Στέλλα Τέµπρελη στο τσέλο, μας παρουσιάζουν ένα καλειδοσκόπιο εικόνων, ήχων, αναμνήσεων και βιωμάτων μέσα από διαφορετικές ιστορίες. Μουσικές ιστορίες βγαλμένες μέσα απ’ το κουτί που κουβαλάει ο καθένας μας και συνθέτουν το soundtrack της ζωής του.

Έχουν δώσει πλήθος συναυλιών εντός κι εκτός Ελλάδας, ενώ το διάστημα αυτό ετοιμάζονται να εκδώσουν τον πρώτο τους δίσκο.