Χρήσιμες Πληροφορίες
 • Τύπος Εκδήλωσης
  Live
 • Διεύθυνση
  Μεγάλη Λέσχη
 • Τηλέφωνο
  2510 240983
 • Ημ/νία Εκδήλωσης
  26/11/2022
 • Ώρα Εκδήλωσης
  21:00
 • Τιμές
  Μαθητικό: 2€
  Κανονικό: 8€
Περιγραφή

Η Ορχήστρα Εγχόρδων NOMOS, δώδεκα εξαίρετοι μουσικοί μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκε το 2012 με αφορμή το φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας «ΚΟΘ Underground» του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων της Κ.Ο.Θ. Υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δημοσθένη Φωτιάδη, συμμετείχε μεταξύ άλλων στον κύκλο «Κυριακάτικα Πρωινά» της Κ.Ο.Θ., στον 3ο κύκλο μουσικής δωματίου Κομοτηνής, σε επετειακή συναυλία του Δήμου Κιλκίς και σε συναυλία του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης γνωρίζοντας την γενναιόδωρη αποδοχή του κοινού. Στις συναυλίες της παρουσιάζει ενδιαφέροντα προγράμματα πρωτότυπων έργων αλλά και έργων σε μεταγραφή για το συγκεκριμένο ορχηστρικό σύνολο. Συνεργάζεται συχνά με διακεκριμένους μουσικούς ως σολίστ και διευρύνει το ρεπερτόριο της με έργα από διάφορα είδη μουσικής. Οι ερμηνείες της χαρακτηρίζονται από καλλιτεχνική ποιότητα, αμεσότητα, και ζωντάνια.

Σε αυτήν την παρουσία της στο CosmoClassical 2022, η Ορχήστρα Εγχόρδων NOMOS, παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα με έργα Ελλήνων συνθετών που έχουν ως βασική επιρροή τους την Ελληνική μουσική παράδοση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους εμβληματικούς ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, την αριστουργηματική Δωδεκανησιακή Σουίτα του Γιάννη Κωνσταντινίδη καθώς και τους Θρακιώτικους χορούς του Κομοτηναίου συνθέτη Δημήτρη Σβυντρίδη.

Μαζί με την Oρχήστρα Εγχόρδων NOMOS συμπράττει με έργα του σε πρώτη εκτέλεση, αλλά και ως σολίστ, ο καβαλιώτης δεξιοτέχνης στο κανονάκι, μουσικός και συνθέτης Άλκης Ζοπόγλου.

Ορχήστρα Εγχόρδων NOMOS

Βιολί: Μαρία Σπανού, Εύη Δελφινοπούλου, Κωνσταντίνος Καμπάνταης, Δέσποινα Παπαστεργίου, Κωνσταντίνος Παυλάκος, Πόπη Μυλαράκη, Ευαγγελία Κουζώφ
Βιόλα: Δημήτρης Δελφινόπουλος, Παύλος Μεταξάς
Βιολοντσέλο: Δημήτρης Πολυζωίδης, Ντμίτρι Γκουντίμοβ
Κοντραμπάσο: Μιχάλης Σαπουντζής