Χρήσιμες Πληροφορίες
 • Τύπος Εκδήλωσης
  Live
 • Διεύθυνση
  Μεγάλη Λέσχη
 • Τηλέφωνο
  2510 240983
 • Ημ/νία Εκδήλωσης
  25/11/2022
 • Ώρα Εκδήλωσης
  21:00
 • Τιμές
  Μαθητικό: 2€
  Κανονικό: 8€
Περιγραφή

Οι PerHarps γεννήθηκαν το 2013 από την Κατερίνα Κίτσου, με την σκέψη ότι λείπει από την Ελλάδα ένα τελείως πρωτότυπο και διαφορετικό μουσικό σύνολο, το οποίο θα αποτελείται από άρπες. Το σύνολο είναι απόρροια μιας ανάγκης για δημιουργία και διάδοση της άρπας – ενός ιδιαίτερου και σπάνιου μέχρι πρότινος οργάνου – στην Ελλάδα με ένα διαφορετικό ρεπερτόριο, το οποίο ξεπερνά τον ιμπρεσιονισμό που την έχει καθορίσει.

Από τότε ξεκίνησε το ταξίδι του ευέλικτου αυτού συνόλου, μέσα από εκατοντάδες χορδές, το οποίο απαρτίζεται από αρπίστριες κυρίως της Θεσσαλονίκης. Με πειραματισμούς και εναλλακτικές τεχνικές σε συνδυασμό με τη συνοδεία κρουστών, μέσα από τις μεταγραφές και τις πρωτότυπες συνθέσεις της Κατερίνας Κίτσου σε ύφος έθνικ- μίνιμαλ, το ρεπερτόριό τους περνάει από τη μουσική της μπαρόκ εποχής, ιρλανδική, ελληνική και διαφόρων χωρών παραδοσιακή μουσική, όπως και μουσική κινηματογράφου, αλλά και ποπ.

Οι PerHarps έχουν παίξει σε παραγωγές του ΟΜΜΘ, του Αρχαιολογικού Μουσείου, του ΚΩΘ, του διεθνούς St. GeorgeFestival, του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στα 55α Δημήτρια, στο Φεστιβάλ Επταπυργίου και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι το μουσικό παραμύθι- μυθιστορηματική ιστορία κ η συνεργασία τους με τη μυθιστοριογράφο Βασιλική Χαρίση.

Έχουν συμπράξει επίσης με χορευτικές ομάδες σύγχρονου χορού της ΧΑΝΘ, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε μουσική απόδοση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά “Φρικαντέλα” και πρωτότυπη μουσική διασκευή του Άλκη Μπαλτά.