Χρήσιμες Πληροφορίες
 • Τύπος Εκδήλωσης
  Live
 • Διεύθυνση
  Μεγάλη Λέσχη
 • Τηλέφωνο
  2510 240983
 • Ημ/νία Εκδήλωσης
  04/12/2022
 • Ώρα Εκδήλωσης
  18:00
 • Τιμές
  Είσοδος Ελεύθερη
Περιγραφή

Ένα ντουέτο βασισμένο στοv αυτοσχεδιασμό και την σύμπραξη σύγχρονου χορού και κοντραμπάσου. Αφιερωμένο στην μη λεκτική επικοινωνία μεταξύ συντελεστών και κοινού.

Καλλιτέχνες 

Η Φωτεινή Μελετιάδου γεννήθηκε το 1987 στο Calw της Γερμανίας και μεγάλωσε στην Καβάλα. Mεταξύ 2005 – 2020 έζησε και εργάστηκε ως χορογράφος και περφόρμερ στην Κολωνία. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες διαφόρων τεχνών και ομάδες, δημιουργώντας χοροθεατρικά έργα και site-specific / interdisciplinary παραγωγές. Οι συνεργασίες της κυμαίνονται σε όλο το φάσμα των τεχνών είτε με επαγγελματίες είτε με ερασιτέχνες και έχουν υλοποιηθεί σε θέατρα, μουσεία, υπαίθριους χώρους, σχολεία, φεστιβάλ κ.α..

Το 2016 προτάθηκε για το “Förderpreis για νέους καλλιτέχνες του νομού NRW“ και το 2017 για το βραβείο καλύτερης Performer της χρονιάς στην Κολωνία. Τo ίδιο έτος  χορογράφησε και χόρεψε για την παραγωγή “LanguagesofDrums” στο πλαίσιο του “AchtBrückenFestival” για τη φιλαρμονική της Κολωνίας, σε συνεργασία με παγκοσμίως διάσημους στο είδος τους  μουσικούς. Το 2012 έλαβε το πρώτο βραβείο “BestSolo“ για τη χορογραφία “Lost inTradition“.

Η δουλειά της εστιάζεται στην ανάπτυξη κινησιολογικού υλικού ανάλογα με το δεδομένο πλαίσιο και θέμα. Φτάνει από την ενασχόληση με μουσικές δομέςθεατρικά στοιχεία και λόγο, media-arts και projections, μέχρι τη μεταμόρφωση παραδοσιακών στοιχείων μουσικής και χορού, πάντα με μια σύγχρονη προσέγγιση και συνυφασμένη με τις προσωπικές της διαπολιτισμικές επιρροές. Διευθύνει σεμινάρια και έχει παρουσιάσει έργα της σε διεθνές επίπεδο, από Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Λιθουανία, Πολωνία, Ουγγαρία μέχρι και Κίνα και Ινδονησία.

Παραμένει σε συνεχή αναζήτηση νέων προκλήσεων και συνεργασιών, με την εμπλοκή διαφόρων τεχνών και τεχνικών, δημιουργώντας παραγωγές και μεταφέροντας τις γνώσεις της μέσω σεμιναρίων, με στόχο τη διάδοση και μετάδοση της σύγχρονης τέχνης του χορού.

Ο Κωνσταντίνος Μάνος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1990. Ξεκίνησε να παίζει βιολοντσέλο στην ηλικία των 9 ετών και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το ηλεκτρικό μπάσο και το κοντραμπάσο. Το 2007 μπήκε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου φοίτησε στην Jazz Κατεύθυνση. Το 2010 συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Σχολών της Jazz (IASJ 2010), στη Χάγη της Ολλανδίας ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου ενώ την ίδια χρονιά πήρε και υποτροφία για το Berklee College of Music στην Βοστώνη.

Το 2012 μετακόμισε στην Αθήνα και ξεκίνησε να εργάζεται σαν επαγγελματίας μουσικός όπου συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους μουσικούς της ελληνικής jazz σκηνής.

Έχει επίσης συμπράξει με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως Sheila Jordan,Gilad Atzmon, Ralph Peterson jr, David Kikoski, Tivon Pennicott ,Jean Toussaint Manfred Schoof , J.D. Walter, Kevin Mahogany, Laurent Maur,Craig Bailey,Graig Handy,Jay Clayton,Eric Ineke και Shachar Elnatan.

Ακόμη έχει συνεργαστεί στην Ελληνική μουσική σκηνή με τους Κωστή Μαραβέγια, Φίλιππο Πλιάτσικα, Μπάμπη Στόκα, Χρήστο Θηβαίο, Έλλη Πασπαλά, Νίκο Ξυδάκη, Μαρία Παπαγεωργίου, Ορφέα Περίδη, Σαββίνα Γιαννάτου, Γιώτα Νέγκα, Μαρίνα Σάττι, Κατερίνα Ντούσκα κ.α.

Το 2018 κυκλοφόρησε το 1ο του προσωπικό album με τίτλο “After the storm” ενώ επίσης έχει συμμετάσχει και σε μεγάλο αριθμό δίσκων της ελληνικής δισκογραφίας.

Από το 2020 μένει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη ως μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει συμπράξει με την Δημοτική Ορχήστρα Αθηνών και με την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.