Χρήσιμες Πληροφορίες
 • Τύπος Εκδήλωσης
  Live
 • Διεύθυνση
  Μεγάλη Λέσχη
 • Τηλέφωνο
  2510 240983
 • Ημ/νία Εκδήλωσης
  02/12/2022
 • Ώρα Εκδήλωσης
  21:00
 • Τιμές
  Μαθητικό: 2€
  Κανονικό: 8€
Περιγραφή

Ο Άλκης Ζοπόγλου (κανονάκι) και η Μαρίνα Λιόντου Μωχάμεντ (ούτι/λάφτα), παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο σε πρωτότυπες συνθέσεις τους.

Ο Άλκης Ζοπόγλου, ένας από τους σημαντικότερους σολίστες στο κανονάκι στην Ελλάδα, συνθέτει την μουσική του με βιωματικό τρόπο έχοντας έντονες επιρροές από τον τόπο καταγωγής του, αξιοποιώντας ταυτόχρονα την ιδιαίτερη σχέση του με την μουσική παράδοση της Βόρειας Ελλάδας.

Η Μαρίνα Λιόντου Μωχάμεντ ασχολείται με το ούτι τόσο μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και βιωματικά, έχοντας ζήσει και παίξει στα cafe aman και στους μεϋχανέδες της Κωνσταντινούπολης.

Οι μουσικές τους, βαθιά μελωδικές, άλλοτε ρυθμικές, σχεδόν διονυσιακές και άλλοτε λυρικές και κινηματογραφικές, έρχονται να συναντήσουν τον ευρηματικό σολίστα στο πιάνο Γιάννη Κυριμκυρίδη. Έναν μουσικό που διακρίνεται για τον ευφυέστατο τρόπο που χρησιμοποιεί ένα κλασικό όργανο, για να επεξεργάζεται μελωδίες που ακουμπούν στην παράδοση.

Οι τρεις μαζί, αναζητούν μια διαφορετική οπτική στην μουσική τους προσέγγιση, αξιοποιώντας τις κοινές τους συνιστώσες αλλά και τις διαφορετικές τους καταβολές. Δίνουν χώρο στην μουσική δημιουργία και τον προσωπικό ήχο, που εμπνέεται από και αναφέρεται στις πλούσιες μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Φόρμες παλιές συνδιαλέγονται με δομές σύγχρονες, προτείνοντας τρόπους έμπνευσης με αναφορές στο “παραδοσιακό”, ακουσμένες στο σήμερα.