Χρήσιμες Πληροφορίες
paidi_kai_oikogeneia_kavala_citypedia
 • Τύπος Εκδήλωσης
  Έκθεση
 • Διεύθυνση
  Μεγάλη Λέσχη Καβάλας
 • Ημ/νία Εκδήλωσης
  16/05/2022
 • Ώρα Εκδήλωσης
  00:00
 • Τιμές
  Είσοδος Ελεύθερη
Περιγραφή

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας και το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης για την 100η Επέτειο από την Μικρασιατική Καταστροφή, εκτός των άλλων δράσεων προγραμμάτισαν την έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης της Φιλοπτώχου Αδελφότητας κυριών Καβάλας.

Θα εγκαινιασθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 ώρα 20:00, και θα διαρκέσει από 6 έως 19 Μαΐου 2022.

Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες που ο Δήμος Καβάλας υποστηρίζει αυτήν, αλλά και άλλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην πόλη μας για την τραγική επέτειο του ξεριζωμού περίπου 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων από τις προαιώνιες εστίες του στην Ανατολή, και την εγκατάσταση σχεδόν ογδόντα χιλιάδων από αυτούς στην Καβάλα και την περιοχή της.

Χρέος βαρύ και καθήκον απαράβατο έχουμε, φέτος περισσότερο από ποτέ, να τιμήσουμε όλα όσα μας παραδόθηκαν και να κάνουμε τους κατοίκους της Καβάλας κοινωνούς της συνεισφοράς των προσφύγων στη πνευματική και πολιτιστική αναγέννηση της πόλης μας.

Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης, είμαστε δε υπερήφανοι γιατί φέτος με κειμήλια από το Μουσείο μας θα συμμετέχουμε σε δύο σημαντικές εκθέσεις. Σε αυτήν που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ. και στην Αθήνα, σε αυτήν που διοργανώνει το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, και διάρκεια από τον Σεπτέμβριο του 2022 ως τον Φεβρουάριο 2023.

Εκατό χρόνια μετά όλοι εμείς οι απόγονοι της πρώτης προσφυγικής γενιάς, με μεράκι και πείσμα, με ωριμότητα και σεβασμό, συνεχίζουμε να κρατάμε τα ήθη και έθιμα της καταγωγής μας και με αδιάκοπη προσπάθεια να τα μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές. Σας περιμένουμε.

Με τιμή,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και οι έφοροι του Μουσείου Προσφυγικού. Ελληνισμού