Χρήσιμες Πληροφορίες
 • Τύπος Εκδήλωσης
  Έκθεση
 • Διεύθυνση
  Nekubi Experimental Arts Space
 • Ημ/νία Εκδήλωσης
  29/07/2022
 • Ώρα Εκδήλωσης
  20:00
 • Τιμές
  Είσοδος Ελεύθερη
Περιγραφή

Έναν χρόνο μετά το 1ο Συμπόσιο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων, τα «Πρόσωπα της Περσεφόνης» συναντιούνται ξανά.

Οι δημιουργίες των 11 καλλιτεχνών του Συμποσίου επανεκτείθενται, αυτή τη φορά στον εκθεσιακό χώρο της nekubi.

Στόχος, οι επισκέπτες να έρθουν ξανά σε επαφή με τη φύση, τον άνθρωπο και την ψυχή μέσα από την εξερεύνηση και την παρατήρηση των έργων αυτών.

Η έκθεση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 στις 20:00.

Λίγα λόγια για τον μύθο:
Ο μύθος της Περσεφόνης επιλέχθηκε ως θεματική του Συμποσίου τόσο για τον εντόπιο όσο και για τον σταθερά και έντονα σύγχρονο χαρακτήρα του, προκειμένου η ΑΜΚΕ Επιστημονική Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» Καβάλα – Δράμα – Σέρρες να διανθίσει το ισχυρό πολιτιστικό πρόσωπο του Πάρκου Φιλίππων στις καρδιές κάθε επισκέπτη και ιδιαίτερα στους κατοίκους του εννιαίου ιστορικού τοπίου των επτά Δήμων που δεκάδες μύθοι και θρύλοι το εμπλουτίζουν.

Η πρώτη επιλογή του εν λόγω μύθου-θρύλου έγινε γιατί στο πρόσωπο της Περσεφόνης καθρεφτίζεται κάθε γυναίκα και στη φύση καθρεφτίζονται όλα της τα συναισθήματα, εκπροσωπώντας έτσι τη διαχρονική αξία του σύγχρονου ανθρώπου – γυναίκα, καθώς και στον χριστιανικό κόσμο ένα πρόσωπο ταυτίζεται μ’ εκείνο της Αγίας Λυδίας, η οποία βαπτίστηκε στον Ζυγάκτη όπου προϋπήρχε το σπάσιμο του Ζυγού άρματος του Πλούτωνα, απ’όπου κληρονόμησε το όνομα στο κοινό ποταμό. Σήμερα τα Άγια νερά του ποτίζουν το Πάρκο, ρίχνοντάς τα στον Αγγίτη, στον Στρυμόνα καί εν τέλει στο αρχαίο λιμάνι της Αμφίπολης.