
Η Καβαλιώτικη γαστροταβέρνα προτείνει ένα εντυπωσιακό μενού για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η ταβέρνα στην παραλία της Καβάλας, με τον όμορφο Χριστουγεννιάτικο στολισμό της, γίνεται ακόμα πιο ανοιχτόκαρδη και ζεστή και υποδέχεται τους καλεσμένους της παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς, με ένα διαφορετικό και γιορτινό μενού.
Με «εμμονή» στην επιλογή αυθεντικών, ποιοτικών και τοπικών πρώτων υλών από γη και θάλασσα, η Βούκα προτείνει μια σειρά από 7 ορεκτικά, 2 σαλάτες, 5 κυρίως και 4 επιδόρπια σε ένα (υπερ)πλήρες εορταστικό μενού που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και (κυρίως) πεινασμένο!
Σε αντίθεση με την παράδοση των ρεβεγιόν, προτείνεται ένα a la carte μενού με τους chef Βενέτη Κυρλή και Παναγιώτη Χατζησταματίου να ετοιμάζουν πιάτα όπως πρόβεια γραβιέρα πανέ με ξηρούς καρπούς & μαρμελάδα από κράνο, σολομό «gravlax» αρωματισμένο με εσπεριδοειδή, πατζάρι, σαλάτα ρεπανάκια & βινεγκρέτ γλυκιάς μουστάρδας και κότσι χοιρινό σιγοψημένο για 16ωρες με δαμάσκηνα, πατάτες, πουρέ μήλου & σάλτσα ψητού με θυμάρι & μέλι.
Οι λάτρεις των steaks μπορούν να δοκιμάσουν μοσχαρίσιο roast beef 600γρ (για 2 άτομα) με πιπεράτη κρούστα, βούτυρο «cafe de Paris» πουρέ γλυκοπατάτας, μανιτάρια & σάλτσα τρούφας ή μοσχαρίσιο ρίμπ γλασαρισμένο με σάλτσα mole, κυδώνι & πουρέ πατάτας.
Όσοι καθώς τρώτε ονειρεύεστε το γλυκό θα μείνετε παραπάνω από ευχαριστημένοι με τον Χριστουγεννιάτικο κορμό με γλάσο ganache σοκολάτας, βατόμουρα & γέμιση βουτυρόκρεμα ή με τις σφαίρες σοκολάτας, παγωτό μόκα, βατόμουρα & ζέστη σάλτσα καραμέλας βουτύρου.
Βούκα, παραλία Καβάλας, Τηλέφωνο κρατήσεων: 2511 514 264
Το ολοκληρωμένο μενού της Βούκας για ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ( 24 – 25 Δεκεμβρίου, 31 και ανήμερα Πρωτοχρονιάς)
Δείτε περισσότερα για την Βούκα στην σελίδα του μαγαζιού στο Citypedia.gr
Citypedia.gr